CZ SK HU

A legfrissebb hírek a Lapierre 2019-es újdonságairól

Beköszöntött az ősz ismét, ez pedig a kerékpáros világban az újdonságok bemutatását jelenti. 2019-es új modellek lassan beérkeznek, sőt több típus már elérhető e-boltunkban. Ennek apropójából nézzük meg milyen innovációs fejlesztéseket tartogat a francia Lapierre kerékpárgyártó számunkra, amellett, hogy a Zesty és Spicy modellek megújultak, az országúti Xelius kapott egy Fazua rásegítést, több Yamaha rendszerrel ellátott pedelec teljesen integrált kialakítású lett, akad még más látnivaló is.

 

A Xelius SL még jobb, mint korábban!

Lapierre Xelius SL – masszív, dinamikus és könnyű országúti agresszív emelkedőkre és meredek lejtőkre. A 2019-es modell hosszú távú kutatás és fejlesztés eredménye, mely szoros együttműködésben készült az GROUPAMA FDJ csapatával.

 

A váz teljes átépítése miatt a mérnökök további 10%-kal tudták csökkenteni a súlyt (kb. 80gramm), amellett, hogy a merevségből semmit sem vesztettek.

 

A Lapierre Xelius SL 2019-es vázának és villájának alakját a Lapierre Aircode SL modell inspirálta, ami aerodinamikusabbá és gyorsabbá teszi mind a lejtőkön és emelkedőkön, mind sík terepen. Első pillantásra feltűnhet az új integrált nyeregcsőbilincs megoldás, mely sokkal jobb és esztétikusabb mint a korábbi változat. Érdekes megoldás továbbá a támvillák becsatlakoztatása a felsőcsőbe, anélkül, hogy a nyeregvázcsövet érintenék.

 

Zesty és Spicy – új, játékos, dinamikus

Az új Zesty és Spicy modellekkel kő kövön nem marad! Mindkét modell azonos platformra épül függetlenül a karbon vagy alumínium vázanyag esetén. Alacsonyabb tömegközéppontnak és a hatékonyabb felfüggesztésnek köszönhetően a kerékpár játékosabb partnerként viselkedik a nehezebb pályákon is. Az általános ergonómiai követelményeket a trendeknek megfelelően alakították ki a mérnökök, a Zesty és Spicy tehát könnyebben kezelhetővé, játékosabbá vált, sokkal kényelmesebbé téve a bringázást.

 

Az innovatív váz kompatibilis a 27,5” (S, M) és a 29” (M, L, XL) kerekekkel. Ez a FIT koncepció, vagyis a riderekhez leginkább passzoló váz- és kerékméretet kínáljuk, hogy a lehető legkényelmesebbé és legkontrollálhatóbbá tegyük az irányítást. Persze a kiegészítők méretezése ezen irányvonalak mentén történik, így kormányszélesség és nyeregcsőhosszok is rugalmasan változnak. A Zesty 150/140mm rugóutat, míg a Spicy 170/160mm rugóutat kínál. A Lapierre Zesty AM négyféle, a Spicy pedig háromféle felszereltségben lesz elérhető.

 

Lapierre még szélesebb elektromos palettát kínál

A Lapierre nem csak ráncfelvart, hanem teljesen új elektromos modelleket is gyárt a következő szezonra. A Lapierre a saját útján halad és folyamatosan új technológiákat fejleszt. A hajtásrendszerek szinte teljes spektrumát kínáljuk, úgy mint a Bosch, a Shimano, a Yamaha és a Fazua. A Lapierre egyike azoknak a kevés cégeknek, amelyek ezt a teljességet kínálják, és főként az akkumulátor illetve motor magas fokú integrációjára specializálódtak.

 

Fazua – kompakt rásegítő a jobb élmény érdekében

A legutóbbi közülük a német Fazua Evation motor nagyszerű segítő, amikor például erős szélben kerékpározik. Kicsi, könnyű, mindössze 4,59kg! 250 wattos Akkumulátora cserélhető és maximálisan 60Nm nyomatékot biztosít miközben 3 rásegítési mód közül az igényeknek megfelelően 25 km/h-ig avatkozik be. Az akkumulátor töltöttségéről LED-ek tájékoztatnak.

 

E-Zesty AM – Fény az eMTB világban

E-kerékpár, ami nem is igazán e-kerékpár. Az E-Zesty egy olyan hegyi bringa, mely közelebb áll a klasszikus MTB-hez, de egy teljesen integrált Fazua hajtást rejt magában 250W akkumulátorral. Ez teljesen új megvilágításba helyezi az eddigi kedvenc ösvényeket és a helyi hegyeket. Ugyanakkor az E-Zesty rásegítés nélkül is használható, ha nincs szükség rá, mert a 3 kilogrammot nyomó akkumulátor és meghajtó egység pár pillanat alatt eltávolítható, vagy visszaszerelhető. A kerékpár össztömege a teljes menetfelszereléssel is 18 kilogramm alá szorult, ami nagyon alacsony az elektromos kerékpárok világában.

 

A karbon váz teljes integrációjába természetesen beletartozik a kábelezés elbújtatása is, ezzel hangsúlyozva a letisztult és vonzó megjelenést. A kényelemért a pontosan beállítható és nagyon érzékeny Fox Shox rugóstagok felelnek. A 27,5” + 2,8” kerekek tökéletes úttartást, tapadást és kényelmet biztosítanak minden terepkörülmény között. Várható gyártás: 2019. január.

 

 

A régóta várt Overvolt AM Shimano hajtással és egyedülálló „kígyó” akkumulátorral tör be a piacra egy nagyon egyszerű és diszkrét „lyukkal” az alsó vázcső oldalán (amin keresztül közlekedik az akkumulátor). A szintén új Overvolt AM Bosch karbon vázzal és teljesen integrált akkumulátorral érkezik. A karbon váz nagyobb merevséget biztosít a kigyorsításoknál, ugyanakkor kisebb súlyt képvisel, ami a kerékpár kezelhetőségnek tesz jót.

klikni pro velký obrázek