CZ SK HU

Lapierre országúti kerékpárok - igényes versenyzők és hobbi bringások számára

Lapierre - több mint 70 éves tapasztalat, technológiai újítások, vonzó formatervezés, high-tech megoldások. Az első években a francia Lapierre elsősorban a tömegtermelésre összpontosított. Az 1990-es években az akkor feltörekvő MTB és az országúti kerékpározás felé irányította figyelmét – és milyen jól tette!

 

Mountain Bike, országút, FDJ..

Az áttörés éve 2002 volt, amikor a Lapierre egy professzionális csapattal kezdett dolgozni, ez volt a FDJ Team (Française des Jeux). Azóta is az élvonalban szerepel a Lapierre az országúti versenyeken, minden évben láthatja a nagyközönség a Tour de France-on és a többi nagy versenyen. A közreműködés kezdete a könnyű karbon vázak gyártásának kezdetét is jelentette (LP 0.9C). A profi versenyzőkkel való közreműködés nemcsak a szponzorációt jelenti, az FDJ versenyzői fontos szerepet játszanak a vázak tervezésében és tesztelésében. Ahogy látjuk az együttműködés sikeres! 2003-ban az FDJ csapat négy szakaszt nyert a Tour de France-on és a Lapierre versenyzője nyerte a zöld trikót, Baden Cook lett a legjobb sprinter! Egy évvel később tovább bővült a kollekció, a Giro d'Italia rózsaszín trikója is a gyűjteménybe került! A Lapierre egyik győzelmet szerezte a másik után. 2014-ben új széria indult - az Aircode országúti kerékpárok. Ebben az évben Thibaut Pinot (FDJ) a Tour de France királyetapján, az Alp d’Huez-i hegyi befutót is megnyeri egy Aircode nyergében! Közép-európában is aktív a Lapierre: a cseh TOPFOREX-Lapierre profi országúti csapattal dolgoznak együtt.

 

 

Lapierre országúti modellek

A 2019-es szezon elején a Lapierre számos újdonságot kínál. Többet is megtudhatsz róluk a most induló sorozatunkban. Először fussunk át a palettán:

  • Az Aircode egy könnyű „aero” versenygép ambiciózus versenyzők számára.
  • Az Audacio a kezdők országúti kerékpárja alumínium vázzal.
  • A Pulsium olyan versenygép, amely a lehető legnagyobb kényelmet biztosítja rossz útviszonyok mellett is.
  • A Sensium kezdő és haladó bringások kerékpárja is lehet, tartós, elérhető árú karbon techológiával. 
  • A Shaper fitness kerékpár a nagyvárosi utak ördöge, fürge városi gépként vagy egyenes kormányos edző kerékpárként is megállja a helyét.
  • A Tandem lehetővé teszi, hogy valóban párosan legyen szép az élet!
  • A Xelius a Lapierre legfőbb országúti modellje, rendkívül könnyű, agresszív verseny geometriával – igazi hegyi versenygép!

 

Újdonság országúton az elektromos rásegítés betörése, amely óriási potenciállal rendelkezik, de a Lapierre E-Xelius-ról a következő alkalommal fogunk beszámolni!

klikni pro velký obrázek